Energy People

Dáárom Energy People - Goede redenen om over te stappen

Ben je op zoek naar een andere energieleverancier? Nieuwsgierig of je geld kan besparen op je energiefactuur? Energieprijzen aan het vergelijken? Of gewoon he-le-maal klaar met je huidige leverancier? Wij geven je graag een aantal goede redenen om nu over te stappen naar Energy People.

Energy People is gestart als leverancier van groene elektriciteit en gas om de Vlaamse energiemarkt te veranderen. Wij willen je een eerlijk alternatief geven voor de grote leveranciers die de markt domineren. Hun marktmacht danken ze immers aan het feit dat ze ooit zijn ontstaan uit de oude organisaties van de overheid toen deze de markt privatiseerde en veel klanten nooit zijn veranderd van leverancier.

Dáárom Energy People!

  • Altijd energie aan kostprijs
  • Lage abonnementskosten
  • 100% Groene elektriciteit
  • Samen strijden we voor duurzaamheid
  • Service waar je blij van wordt
Sluit je aan!

10 Heel Goede Redenen om over te stappen naar Energy People

1. Je krijgt altijd energie aan kostprijs

Dit is onze strategie: wij kopen groene elektriciteit en gas in en verkopen deze aan dezelfde kostprijs aan jou door. Dat is uniek in België. Op jouw energieverbruik maken wij dus geen winst. De kostprijs die je betaalt is het totaal van de prijs die wij op de energiebeurs betalen en de kosten die wij maken om het product aan jou te leveren. Waarom we dat doen? Dat is onze keuze, omdat we zo meer voor jou kunnen betekenen en jij zo kan profiteren van zo goedkoop mogelijke energie.

2. Je betaalt slechts een lage vaste vergoeding

Zonder winst kan een bedrijf niet bestaan. Daarom betaal je ons jaarlijks een lage vaste vergoeding voor onze dienstverlening aan jou. Dat is enerzijds een administratieve vergoeding voor het werk dat we voor je doen. Denk aan het verzorgen van je aansluiting, het maken en versturen van je facturen, het controleren en opvolgen van je betalingen, het beantwoorden van je vragen, de communicatie met de netbeheerder, het doorstorten van alle taksen en heffingen aan de netbeheerder en overheid. Anderzijds bevat deze vaste vergoeding ook een bescheiden winstmarge. Mits we ons werk goed en efficiënt doen. En daarom hebben wij ons bedrijf zo slim mogelijk georganiseerd, met een klein enthousiast team en duidelijke, online processen.

3. Geen dure marketingcampagnes of acties

Heb je er al eens over nagedacht dat je als klant feitelijk álle kosten betaalt die een bedrijf maakt om jou te overtuigen klant te worden?! Wij wel. Grote marketingcampagnes op televisie en radio, billboards langs de weg, speciale kortingsacties, cadeaus, het weggeven van 'gratis' kaartjes voor voetbalwedstrijden en andere evenementen... Ze verhogen eigenlijk allemaal de prijs die jij voor een product moet betalen. Daarom geven wij daar geen onnodig geld aan uit. Een lage energieprijs is immers veel interessanter.

We willen je wel graag goed bedienen en zorgen dat je ons kent en kan vinden op het internet. Daarom adverteren we soms wel online.

4. Je verdient geld voor jezelf, je club of een ander doel

Wij geloven in jouw kracht als één van de Energy People en willen graag zoveel mogelijk mensen bekend maken met ons aanbod. Tegelijkertijd streven we naar de laagst mogelijk kosten en geven dus geen kapitaal aan reclame uit. Daarom vragen we je graag om mee te helpen om Energy People groot te maken. Daar zijn we immers allebei mee gebaat. We zijn een groot voorstander van mond-tot-mondreclame en hebben speciaal voor jou en onze andere klanten de Energy People Vriendendeal in het leven geroepen. Voor elke nieuwe klant die jij aanbrengt, krijg je korting op je energiefactuur. Voor wat hoort wat, toch?

5. Groene elektriciteit

De elektriciteit van Energy People is 100% groen. Je krijgt dus 100% stroom uit hernieuwbare energiebronnen. Daarbij geven we je wel graag een woordje extra uitleg, gewoon omdat het goed is dit te weten. Alle Belgen krijgen dezelfde 'gemengde' stroom uit hun stopcontacten. Er loopt namelijk geen stroomkabeltje tussen jouw woning en die Belgische zonnepanelen of Noorse waterkrachtcentrale. Dit geldt voor álle leveranciers, voor elk elektriciteitsproduct, óók als dit groene elektriciteit is: je krijgt een mix van groene elektriciteit en elektriciteit uit andere bronnen. Hoe dat komt? We leggen het je graag uit.

Jammer genoeg wordt er in België nog niet genoeg groene stroom geproduceerd om iedereen in ons land te kunnen leveren. Zelf produceert Energy People geen energie. We kopen deze in op Belgische en Europese energiebeurzen (Endex en Belpex voor groene elektriciteit, ZTP en TTF voor gas). Met die aankopen stimuleren we de productie van groene energie in België en in andere Europese landen, door de aankoop van groencertificaten. In ruil voor deze certificaten maken de producenten van deze groene elektriciteit gegarandeerd groene stroom. Hoe hoger de vraag naar duurzaam geproduceerde groene stroom is, hoe aantrekkelijker het is om te investeren in een grotere productiecapaciteit. 

Afhankelijk van het beschikbare aanbod op het moment van aankoop, is onze groene stroom een combinatie van Belgische zonne-energie en groene energie uit Zweedse of Noorse waterkrachtcentrales, of Hollandse windenergie. We moedigen de productie van energie uit hernieuwbare bronnen ten zeerste aan. Door voor groene stroom te kiezen, zorg je er dus wél voor dat er steeds meer groene elektriciteit beschikbaar komt.

6. Voor privé en zakelijk

Vind je dat niet handig? Als ondernemer loopt werk en privé vaak door elkaar, maar administratief is het wel goed om zaken gescheiden te houden. Bij Energy People regel je de energie zoals jij dat wilt. Gas en groene elektriciteit voor thuis en op het werk, voor KMO's, zelfstandigen en VZW's. Eén en dezelfde leverancier, energie aan kostprijs, da's wel zo overzichtelijk!

7. Je regelt alles 100% online

Energy People is een 100% online energieleverancier. Je wordt klant via onze website, krijgt je facturen per e-mail en krijgt antwoord op al je vragen via het internet. Daardoor kan je ons altijd, op elk moment en van waar je ook bent, bereiken. Daardoor kunnen wij je ook heel goed helpen en onze kosten - jouw energiekosten dus - zo laag mogelijk houden. Bovendien is het snel én ook handig, omdat je onze communicatie zo gemakkelijk kan bewaren voor als je nog eens iets wilt teruglezen.

8. Service waar je blij van wordt

We vinden het belangrijk om je zo goed mogelijk te helpen bij je vragen over je gas en elektriciteit. Van mens tot mens. Al je vragen per e-mail beantwoorden we binnen één werkdag en meestal binnen een paar uur. Daar doen we onze best voor, vaak ook na de reguliere werktijden. We helpen je graag, proactief en in begrijpelijke woorden, met een sympathieke intentie en vriendelijkheid. Jouw belang als klant staat voor ons voorop. En weet jij hoe we je nog beter van dienst kunnen zijn, of heb je bepaalde verwachtingen? Laat het ons dan zeker weten, dat is interessant voor ons allebei!

9. Je kan je contract op elk moment gratis beëindigen

Dat geldt voor je huidige leverancier en ook voor ons: als je niet tevreden bent, kan je je contract altijd, op elk moment stopzetten en overstappen naar een andere energieleverancier. Je hebt wel te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is gratis, je hoeft dus nooit een bijkomende beëindigings- over overdrachtskost te betalen. Zo is het in de wet geregeld. Laat je dus zeker niet tegenhouden omdat je huidige contract van 1, 2 of 3 jaar nog niet is afgelopen. Als ons aanbod je beter bevalt, dan verwelkomen we je met open armen (en maken er ook nog even een dansje bij ;-))!

10. Geen verwarring door bijkomende diensten en producten

Duidelijkheid en transparantie vinden wij zeer belangrijk. Daarom houden we ons ook maar met één ding bezig: jou goed bedienen met de levering van groene elektriciteit en gas. We verwarren (vermoeien?) je dus niet met allerlei bijkomende producten en diensten. Het bijmaken van een verloren sleutel, het onderhouden van je verwarmingsketel, die kortingen bij leveranciers van allerlei andere producten, jij kan dat allemaal toch prima zelf regelen?!

Word nu klant in 5 minuten en 2 stappen

  1. Vul het aanmeldformulier in op deze pagina (klik hier!)
  2. Bevestig je e-mailadres in de mail die je vervolgens van ons krijgt

Vervolgens melden wij aan je netbeheerder dat je klant wil worden bij Energy People. Na zijn goedkeuring zeggen we je contract met je huidige leverancier op en ben je klant. Gratis. Zo simpel is het!

Wil je eerst nog wat producten vergelijken? Bereken dan je tarief met onze gratis prijscalculator, of doe de V-test van de VREG.

O, en ben je niet tevreden? Zie dan punt 9 hierboven: je kan op elk moment weer overstappen naar een andere leverancier. Reken maar dat wij zo ons best doen dat je nóóit meer weg wil!