Energy People

Jouw prijs voor elektriciteit en gas

Wil jij niet alleen weten hoevéél je voor je gas en groene elektriciteit betaalt, maar ook waarom en waaraan? Dat zijn logische vragen. Juist daarom is de opbouw van de energieprijs van Energy People volledig transparant. Download de tariefkaart of vul de calculator in om een reëel beeld van je totale kosten te krijgen.

 

Of jij nu veel of weinig energie verbruikt, Energy People verdient helemaal niets aan jouw energieverbruik!

Waaruit bestaat mijn elektriciteits- en gastarief?

Het tarief van Energy People voor de levering van gas en groene elektriciteit bestaat uit de volgende componenten:

  • een laag jaarlijks abonnementsgeld. Dit is een administratieve vergoeding voor onze dienstverlening;
  • jouw verbruikskost, voor de hoeveelheid elektriciteit die je verbruikt (uitgedrukt in kiloWattuur, kWh), vermenigvuldigd met de elektriciteits- of gasprijs, zoals vermeld in de tariefkaart;
  • de netwerkbijdrage, die wordt vastgelegd door je netbeheerder;
  • taksen, dit zijn de BTW en alle belastingen en heffingen, die worden bepaald door de overheid;
  • enkel voor elektriciteit: de bijdrage voor groene stroom en warmtekrachtkoppeling (WKK), waarmee investeringen in groene stroom en warmtekrachtkoppeling worden ondersteund;

De laatste drie kostenposten zijn bij elke energieleverancier hetzelfde en wij storten jouw betaling hiervan rechtstreeks door naar de netbeheerder en de overheid.

 

De prijs voor groene elektriciteit is opgebouwd uit twee delen: het abonnementsgeld van Energy People en de kosten voor je elektriciteitsverbruik. Daarnaast vind je op de factuur overige kosten, waaronder de verplichte bijdrage groene stroom en WKK, de netwerkbijdrage en taksen.

Voor gas is deze berekening vergelijkbaar, al is daar geen sprake van bijdrage groene stroom en WKK.

Hoe worden de variabele gas- en elektriciteitsprijzen van Energy People bepaald?

De variabele energieprijzen berekenen wij elk kwartaal opnieuw. Net als jij, willen wij goedkope energie inkopen voor een zo laag mogelijke prijs. Daarom kopen we groene elektriciteit in op twee verschillende elektriciteitsbeurzen: de Endex en de Belpex.

Voor gas geldt hetzelfde: we kopen dit in op de ZTP of TTF markt, net waar op dat moment de laagste prijs geldt. Beide beurzen verhandelen dezelfde groene elektriciteit en hetzelfde gas, maar de prijs op de ene beurs kan verschillen van de prijs op de andere beurs.

Zo proberen we jou altijd de beste optie aan te bieden!


 

Hoe wordt de vaste elektriciteitsprijs van Energy People bepaald?

De vaste elektriciteitsprijs berekenen wij elke maand opnieuw voor de perioden van 1, 2 en 3 jaar, op basis van de prijs op de energiebeurzen. In de elektriciteitsprijs houden we rekening met de actuele marktprijs en prijsverwachtingen voor de toekomst.

Net als bij de variabele prijs, zetten we bij de vaste prijs geen extra marge op de kostprijs. We houden bij het vaststellen van de stroomprijs rekening met de mogelijke risico's en schommelingen in de markt.

Ook hier houden we de prijs dus zo laag mogelijk voor jou!

Altijd energie aan kostprijs, altijd duidelijkheid

Voor al onze energie geldt dat we het aan jou doorverkopen tegen de kostprijs, die we zo laag mogelijk houden. Zodra jij je bij ons aansluit, kopen wij groene elektriciteit en/of gas voor jou in op de energiebeurzen, voor de door jou gekozen periode van 1, 2 of 3 jaar. Gedurende deze periode krijg je 100% groene elektriciteit en/of gas.

Bij een energiecontract aan een vaste prijs geldt de kostprijs van het moment waarop je contract met ons startte. Bij een contract aan een variabele prijs wordt je energieprijs elk kwartaal aangepast aan de actuele kostprijs.

Tenminste twee maanden voordat je energiecontract afloopt, ontvang je een nieuw prijsvoorstel van ons. Als je niet reageert, wordt je contract automatisch verlengd met ons goedkoopste product dat dezelfde looptijd heeft als je gekozen product. Je betaalt nóóit een verlengingstarief bij Energy People.

Voor al onze contracten geldt: gratis opzeggen kan altijd, met een opzegtermijn van één maand. Maar liever zien we natuurlijk dat je blijft ;-)!

Dit is voor jou het beste energieproduct

Welk product je het beste kan kiezen? Variabel of vast? Voor 1, 2 of 3 jaar? Het product dat op dit moment als goedkoopste uit onze prijscalculator komt voor jouw persoonlijke situatie! 
 

Nu berekenen


Of bekijk de actuele Tariefkaarten voor een gedetailleerd overzicht.