Energy People

Energy People in 10 vragen

1. Wat heeft Energy People mij te bieden?

Wij zetten de energiemarkt op zijn kop! Energy People is gestart door particulieren die net als jij willen dat bedrijven correct met hun belangen omgaan. Wij staan midden in de samenleving en vinden dat er nog veel te verbeteren is. Elektriciteit en gas hoeven toch niet onnodig ingewikkeld en duur te zijn?! Wij willen het anders doen en wensen een duurzame, transparante en eerlijke energiemarkt. Weg met de onduidelijkheid, welkom groene energie, transparantie en service!

Dit betekent voor jou:

  • Altijd energie aan kostprijs
  • Lage abonnementskosten
  • 100% Groene elektriciteit
  • Samen strijden we voor duurzaamheid
  • Service waar je blij van wordt

Bovendien krijg je bij Energy People een contract dat je gratis kunt opzeggen wanneer jij wilt (mits 1 maand opzegtermijn). Je zit nergens aan vast en we beloven je een eerlijke energieprijs zolang je klant bent.

 

2. Hoe kan Energy People zo goedkoop zijn?

Bij Energy People krijg je gas en elektriciteit aan kostprijs. Je betaalt een variabele prijs voor je gasverbruik. Voor je groene elektriciteit kan je kiezen uit een vaste of variabele prijs. Daarnaast betaal je een laag jaarlijks abonnementsgeld als tegemoetkoming in de kosten van onze dienstverlening. Net als bij alle andere energieleveranciers, vermeldt je factuur van Energy People ook altijd je bijdrage voor groene stroom en warmtekrachtkoppeling (WKK), de netwerkbijdrage en taksen. Deze kosten dragen we direct af aan je netbeheerder en de overheid.

Ons tarief is zo laag omdat we geen winst maken op jouw energieverbruik. Je betaalt dezelfde prijs als waarvoor wij je energie inkopen, vermeerderd met de kosten die we maken om deze aan jou te leveren. Jouw abonnementsgeld is onze vergoeding waarvan wij kunnen bestaan. Dat dwingt ons om alles zo simpel mogelijk te houden. We geven geen onnodig geld uit aan reclame en werken volledig online, met een klein, goed georganiseerd team aan minimale kosten. Op onze prijspagina lees je er alles over

3. Hoe sluit ik mij aan bij Energy People?

Dat kan snel en simpel. Vul op deze pagina je gegevens in en je bent vertrokken!

4. Waarom kan ik bij Energy People kiezen tussen een vaste of variabele elektriciteitsprijs?

Wij willen je een oplossing bieden die bij jou past. De één wil een zo laag mogelijke prijs, de ander kiest voor zekerheid. Een vaste elektriciteitsprijs geeft je zekerheid. Prijsschommelingen in de energiemarkt gaan aan jou voorbij. Voor deze zekerheid betaal je iets meer.

Wil je gewoon de laagste prijs betalen voor elektriciteit? Dan is een variabele elektriciteitsprijs op de lange termijn voor jou de beste oplossing.

Voor welk product je ook kiest, je krijgt bij Energy People altijd gas en groene elektriciteit aan kostprijs.

5. Levert Energy People ook groene stroom?

Ja, alle Energy People elektriciteit is 100% groen. Je krijgt dus 100% stroom uit hernieuwbare energiebronnen*.

*Omdat wij graag eerlijk zijn over welk product je van ons krijgt, is het volgende van belang. Energy People produceert zelf geen energie, maar koopt deze in op Belgische en Europese energiebeurzen (Endex en Belpex voor groene elektriciteit, ZTP en TTF voor gas). In België wordt er nog te weinig groene stroom geproduceerd om iedereen in ons land ervan te kunnen voorzien. Daarom stimuleren we de productie van groene energie in België en elders in Europa, door de aankoop van groencertificaten. In ruil voor onze betaling produceren deze energieleveranciers gegarandeerd groene stroom. Afhankelijk van het beschikbare aanbod, is onze groene stroom een combinatie van Belgische zonne-energie en groene energie uit Zweedse of Noorse waterkrachtcentrales, of Hollandse windenergie. We moedigen de productie van energie uit hernieuwbare bronnen ten zeerste aan.

Omdat er geen stroomkabeltje loopt tussen jouw huis en die Belgische zonnepanelen of de Noorse waterkrachtcentrale is het zo – bij álle groene stroomleveranciers – dat iedereen die in België woont, dezelfde 'gemengde stroom' krijgt. Dit is de stroommix die via het Belgische elektriciteitsnet bij jou thuis wordt geleverd. Deze is voor een deel groen en voor een deel afkomstig uit andere bronnen. Ongeacht bij wie je je elektriciteit koopt en óók als je een contract voor "groene" stroom hebt. Zolang er in België nog onvoldoende groene stroom wordt opgewekt om aan de vraag te voldoen, gebruik je dus gemengde stroom uit verschillende Belgische energiebronnen (kolen, kernenergie, waterkracht, zonne-energie, windenergie, biomassa). Door voor groene stroom te kiezen, zorg je er echter wél voor dat de totale hoeveelheid groene elektriciteit in de wereld toeneemt.

Controleer hoe groen je stroom echt is!

Betaal je voor groene stroom bij je huidige energieleverancier? Doe dan eens de 'groencheck' en test hoe groen je elektriciteit echt is.

 

Doe de check

 

6. Kan ik mijn contract gewoon opzeggen wanneer ik dat wil?

JA! Net zoals bij alle andere energieleveranciers in België, kun je bij Energy People altijd en gratis je contract beëindigen, met een opzegtermijn van één maand. Je kan onze overeenkomst opzeggen op elk moment dat jij wilt. Dat geldt voor een contract voor bepaalde duur (1, 2 of 3 jaar) en voor een contract voor onbepaalde duur. Gedurende het contract gelden altijd dezelfde voorwaarden. Je krijgt dus nóóit te maken met verrassingen, zoals een verlengingstarief. We vinden het trouwens veel leuker als je klant bij ons blijft. Laat het ons dus zeker weten als je ergens niet tevreden over zou zijn!

7. Kan ik gratis overstappen naar Energy People?

JA! Je kan altijd gratis naar ons overstappen en je hoeft daarvoor ook nooit een boete of vergoeding te betalen aan je huidige leverancier. Oók niet als je een 'vast' contract voor 1, 2 of 3 hebt en die periode nog niet helemaal voorbij is. Sluit je eenvoudig bij ons aan. Wij zeggen je contract bij je huidige leverancier voor je op en regelen je overstap voor je. Simpel! Veranderen van energieleverancier kan dus altijd. Houd wel rekening met 1 maand wettelijke opzegtermijn.

8. Is het eenvoudig om over te stappen naar Energy People?

JA! Overstappen is heel simpel. Je vult dit formulier in en ontvangt dan ter controle een e-mail met je gegevens. Zodra je deze mail bevestigd hebt, gaan wij voor je aan de slag. Wij zeggen je contract op bij je huidige leverancier (als je die al hebt), informeren de netbeheerder en houden je over je aansluiting op de hoogte via e-mail.

9. Word ik wel goed en snel geholpen als alle communicatie online verloopt?

JA natuurlijk! Wij beantwoorden al je vragen per mail binnen één werkdag en meestal binnen een paar uur. Snel én ook handig, omdat je onze communicatie zo gemakkelijk kan bewaren voor als je nog eens iets wilt teruglezen. Je kan je vraag ook stellen via Facebook of Twitter. Let er daarbij wel op dat je je persoonlijke gegevens geheimhoudt of via een persoonlijk bericht aan ons stuurt. Persoonlijke vragen beantwoorden wij altijd met een persoonlijk bericht dat alleen aan jou is gericht en onzichtbaar is voor anderen.

10. Wat is service waar je blij van wordt?

Proactieve service en duidelijke communicatie die uitgaat van jouw belangen als klant, met een sympathieke intentie en toon. Communicatie van mens tot mens. We gaan heel graag in gesprek met jou, om te horen wat je van ons verwacht en hoe we je van dienst kunnen zijn.