Energy People

Variabel is vaak goedkoper, vast biedt vaak meer zekerheid

Bij Energy People kun je kiezen tussen een variabele of vaste prijs voor je groene elektriciteit. Ons gas krijg je aan een variabele prijs. Wil je de laagste prijs? Of wil je zekerheid? Op de langere termijn is een variabele prijs vaak goedkoper dan een vaste prijs, maar een vaste prijs biedt dan weer meer zekerheid! Kies dus wat bij je past! We zullen eens uitleggen hoe dat zit.

Dáárom Energy People!

  • Altijd energie aan kostprijs
  • Lage abonnementskosten
  • 100% Groene elektriciteit
  • Samen strijden we voor duurzaamheid
  • Service waar je blij van wordt
Sluit mij aan!

Een variabele prijs voor elektriciteit en gas is vaak goedkoper

De variabele prijs voor groene elektriciteit en gas van Energy People wordt elke drie maanden aangepast aan de actuele marktprijs. Energy People koopt elektriciteit in op de Europese elektriciteitsbeurs (de Endex) en op de Belgische elektriciteitsbeurs (de Belpex). Gas kopen we op de ZTP en TTF markten voor variabele gasproducten.

Daalt de prijs op de beurs, dan daalt ook de prijs die jij voor je elektriciteits- of gasverbruik betaalt. Stijgt de marktprijs, dan volgen onze energieprijzen die stijging. Voor onze variabel geprijsde producten betaal je altijd de kostprijs die wij betalen.

Omdat onze energieprijzen de marktprijs volgen, kan het zijn dat je de ene periode iets meer betaalt per eenheid energie (kilowattuur, afgekort kWh) en de volgende periode weer iets minder. Heb je een vaste energieprijs, dan kan je dus zomaar een periode meer betalen dan de marktprijs. Op de lange termijn, is een variabele prijs doorgaans goedkoper.

 
 

 

Een vaste prijs voor elektriciteit geeft meer zekerheid

Bij een vaste energieprijs betaal je voor de afgesproken periode altijd dezelfde prijs, ongeacht wat de marktprijs in diezelfde periode doet. Een vaste prijs voor je energie geeft je dus meer zekerheid. Ondanks dat de marktprijs van energie voortdurend stijgt en daalt, blijft jouw prijs onveranderd zolang het contract loopt. Je weet precies hoeveel je elk jaar aan je elektriciteitsfactuur moet betalen, mits je energieverbruik gelijk blijft. Voor deze zekerheid betaal je ook iets meer, simpelweg doordat de kostprijs van vaste energieproducten hoger ligt dan bij variabele energieproducten. Ook voor onze vast geprijsde producten betaal je altijd de kostprijs die wij betalen.